ЗА СГРАДАТА

Сградата е на 6 етажа и е с разгъната застроена площ повече от 1600 кв. м. Екстравагантната й визия е съчетана с функционално разпределение на помещенията и луксозно изпълнение на общите части.

Отговаря на всички изисквания на модерния градски човек към неговото жилище: качествено изпълнение, функционално разпределение на пространството, удобство, паркинг, тихо и спокойно място, което все пак да е комуникативно и колкото се може повече зеленина.

 АПАРТАМЕНТИ

Предлаганите в сграда 12 апартамента са с различна квадратура и разпределение. Така всеки клиент може спокойно да избере жилище, което отговаря на нуждите му. Самата сграда е на 6 етажа и на партера са разположени гаражи.

Апартаментите на последните етажи разполагат с просторни тераси, от които се открива прекрасна панорамна гледка.

 ГАРАЖИ

Гаражите се издават с настилка — шлайфан бетон.
Автоматична гаражна врата „HORMAN” - с топлоизолация и дистанционно управление.
Стените и таваните, са завършени с машинна гипсова или варова мазилка.
С открити партиди за ток.

 КОРИДОРИ И СТЪЛБИЩА

Индивидуален архитектурен проект с естествен камък, мрамор, гранитогрес или гранит, съчетан с висококачествен латекс и мазилка по стени и тавани, който създава удобство и лукс за ползвателите и собствениците в сградата.

 АСАНСЬОР

Последна генерация асансьорни уредби от световния лидер ORONA, със следните параметри: Скорост – 1,00 м/сек; Мотор с намалено потребление на енергия, подобрено качество на возене и по-голяма сигурност, с дисплей в кабината с индикация за претоварване и посока на движение.

Предимствата на БЕЗ РЕДУКТОРНИЯ електрически асансьор ORONA са:
- безупречен комфорт при движение, при тръгване и спиране
- ниска консумация на електро енергия
- честотно регулиране на скоростта, което прави движението на асансьора по-плавно и увеличава многократно живота му
- компактна машина
- тефлоново покритие на въжетата, което прави асансьора още по-безшумен

Всички основни компоненти на асансьора (като повдигателен механизъм, електроника, врати и задвижващи механизми, кабина, въжета, устройства за безопасност и други) са изцяло произведени в Европа.

ORONA първият производител на пътнически асансьори притежаващ сертификат за Еко дизайн ISO14006.
Всички кабинни и етажни врати произведени от ORONA са снабдени с оператор с честотно управление и синхронен двигател с постоянни магнити. Стандартната етажна врата на ORONA притежава клас на пожароустойчивост Е120 (120 минути)
Всички асансьори ORONA имат :

- LED осветление в кабината
- Функция за автоматично изгасяне на осветлението в кабината и енергоспестяващо осветление
- Авариен бутон в таблото за управление на асансьора за придвижване до най - близка спирка, в случай на спиране на тока.

 БЛИНДИРАНИ ВХОДНИ ВРАТИ

Висококачествени входни блиндирани врати към всеки от апартаментите. Метална каса с усилена конструкция, декорирана с интериорна каса с гумено уплътнение. Метално крило с рамка и усилени панти, със специален пълнеж. Касова брава с три оригинални ключа, девиатор с три шипа и шпионка. Всяка врата е с цялостна система за сигурност, която се състои от три основни елемента: патентована конструкция, заключване с висока степен на сигурност и оригинално декоративното оформление.

 КОНСТРУКЦИЯ

Конструкцията е монолитна стоманобетонна скелетно-безгредова конструкция с бетон клас B25,B30 Б и армировъчна стомана съставена само от плочи, носещи стоманобетонни шайби и колони, което дава свобода за индивидуално разпределение на помещенията в апартаментите, според желанията на клиентите.

 СТЕНИ

Външните стени са изпълнени с висококачествени керамични блокове Porotherm N+F Light на австрийския концерн Wienerbеrger. Вътрешните стени са с размер 12 см и 25 см, външните – 25 см. Стените и таваните, са завършени с машинна гипсова или варова мазилка готови за финна шпакливка и боядисване.
Всички външни ръбове от зидарията са защитени с вградени лайсни. Стените и таваните на баните и тоалетните са с варово-циментова мазилка готови за монтаж на фаянс, теракот и санитарен фаянс.

 ПОКРИВ

Покривът е плосък по архитектурен детайл. Включва пароизолация, топлоизолация и висококачествена хидроизолационна система със защитена минерална посипка на горния слой.

 ПРОЗОРЦИ И БАЛКОНСКИ ВРАТИ

Алуминиева дограма ETEM, Е 45, гарантираща максимална пропускливост на светлина чрез сливане на носещите части и крилото, като отваряемите части и неотваряемите елементи отвън не могат да бъдат различени.
Висококачествена вътрешна, средна и външна уплътнителна система, покриваща най-високите стандарти за натоварвания при вятър и кос дъжд и клас на защита при влизане с взлом.

 ФАСАДИ И ТОПЛОИЗОЛАЦИИ

Част от фасадата на сградата е изпълнена с цялостна „интегрирана топлоизолационна система” на фирма Baumit или Weber, армираща стъкло-текстилна мрежа, шпакловъчна маса, грунд и завършваща структурна мазилка. Обръщането към дограмата е с 3 см екструдиран полистирол XPS.

Калканните стени са изпълнени с 10 см топлоизолация. Всички ъгли по фасадата са защитени с ръбоохранители, като над отворите за дограмата и при еркерите.

ТЕРАСИ

Терасите са изпълнени от горната страна с топлоизолация XPS 5 см, армирана циментова замазка с наклон, италиански или немски хидроизолационен слой с посипка и крайно покритие от гранитогрес и сифони от долната страна с „интегрирана топлоизолационна система” на фирма Baumit или Weber.

Върху откритите тераси се поставя топлоизолация XPS с дебелина минимум 10 см, водоплътен бетон с наклони и двупластова хидроизолационна система със защитена минерална посипка на горния слой, гранитогрес и сифони.

Допълнително между дограмата и хидроизолацията се полага битумна самозалепваща лента с ширина 10 см.

 ПАРАПЕТИ

Външните парапети са по архитектурен детайл с минимална височина 105 см.

 НАСТИЛКИ

Подовата замазка готова за поставяне на мокет, паркет, ламинат или теракота. Баните и тоалетните са с изграден водопровод и канализация по проект и под на бетонна плоча с отклонение за канал.

 ОТОПЛЕНИЕ, ВЕНТИЛАЦИЯ, КЛИМАТИЗАЦИЯ

Прокарани са ПВЦ изводи за монтаж на климатични инсталации за всеки апартамент индивидуално. Хоризонтална етажна разводка от PVC тръби. Вертикални вентилационни щрангове за санирани помещения, за кухни и дневни

 ВОДОПРОВОД И КАНАЛИЗАЦИЯ

Водопроводната система е с вертикални щрангове и хоризонтални разводки от полипропиленови тръби с топлоизолация. За канализацията са използвани дебелостенни PVC тръби, свързана е към канализацията.

 ЕЛЕКТРОИНСТАЛАЦИИ

Електроинсталация е силнотокова, с апартаментни табла, предпазители и дефектнотокови защити на Legrand или Schneider Electric.

 КАБЕЛНА ТЕЛЕВИЗИЯ

Предвидено е вътрешно окабеляване до дневни, спални и детски стаи с възможност за избор на доставчик.

 ТЕЛЕКОМУНИКАЦИИ И ДОМОФОННА СИСТЕМА

Във всяка дневна и спалня има телефонни и интернет изводи. Домофоните – също са индивидуални за всеки апартамент